Eindtijd Christendom

Eindtijd, het einde der tijden, de laatste dagen, armageddon en eschaton is een voorstelling van de laatste tijdsperiode (het einde) van alle menselijke geschiedenis die in de eschatologie van zowel Abrahamitische religies als niet-Abrahamitische religies voorkomt, maar ook binnen nieuwe spirituele stromingen en in atheïstische en seculiere levensbeschouwingen, die er door beïnvloed kunnen zijn(bron: wikipedia 25/05/2014).

Tot nu toe zijn er verschillende mensen die zich bezighouden met eindtijdvoorspellingen van wanneer dit zal zijn. Dit is absoluut onchristelijk want als Christen dient het juist niets uit te maken, als het goed is zijn er geen grote veranderingen nodig. Het is een ieder van ons die een zekere eindtijd van dit fysieke bestaan tegemoet gaat. Iedereen die dit leest zal binnen iets meer dan honderd jaar overlijden. In dit opzicht is onze eindtijd altijd nabij.

Wat het nu spannender maakt is dat alles dat door afleiding uit bijbelse profetieën valt te halen nu bewerkstelligt is of kan worden. Het is nu mogelijk een Armageddon aan te richten met nucleaire wapens. Het is nu mogelijk het betalen alleen mogelijk te maken voor mensen met een bepaald teken op voorhoofd of rechter hand. Het is nu mogelijk over te gaan naar een systeem waarbij één instelling kan bepalen of men wel transacties kan plegen.

Maar als het om ons handelen gaat dan is dat irrelevant, want Jezus leert ons dat we ons geen zorgen hoeven te maken over wat komen gaat (Matteüs 6,19-34). Als het om de eindtijd gaat, dan dienen we als Christenen ten allen tijden klaar te staan. Dit vereist geen verandering voor mensen die echt Christelijk zijn in woord en daad.

Leave a reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.